бізнес за кордоном

Реєстрація простого акціонерного товариства в Словаччині віддалено – від 1499 EUR

У 2017 році Словаччина представила нову організаційну форму компанії – просте акціонерне товариство. Фахівці відносять її до модифікації товариства з обмеженою відповідальністю та стандартного акціонерного товариства. 

ПАТ надає можливість заощадити бюджет для компанії, спростити процедуру вступу й виходу з товариства, а також відкриває безліч перспектив перед його власниками.

Найчастіше ця організаційна форма обирається підприємцями початківцями. А ще ПАТ є привабливим для інвесторів, які планують вкладати кошти в його розвиток. Така популярність обумовлена шляхом можливості швидкого входу й виходу з компанії. 

Також, просте акціонерне товариство в Словаччині передбачає наявність надійного юридичного захисту всіх його учасників, включаючи акціонерів та інвесторів.

Переваги ПАТ в Словаччині

Ще однією значною відмінністю ПАТ від АТ є те, що її засновником може виступати одна особа. При цьому їй не потрібно мати певну суму коштів на особистому рахунку в банківській установі. 

На відміну від ПАТ в Словаччині, створення акціонерного товариства передбачає участь чотирьох учасників. При цьому один акціонер стає директором компанії. Членами наглядової ради може виступати хто завгодно.

Відсутня й будь-яка матеріальна відповідальність для учасників простого акціонерного товариства в Словаччині, які в будь-який момент діяльності можуть вийти з його складу без особистих наслідків.

Також, учасники простого акціонерного товариства в Словаччині мають можливість простої процедури продажу своїх акцій. На відміну від ПАТ, в стандартному акціонерному товаристві власникам досить складно продати свої активи й отримати прибуток.

Особливості ПАТ в Словаччині

На відміну від звичайного акціонерного товариства, відкриття якого передбачає наявність статутного капіталу в розмірі €25 000, реєстрація ПАТ можлива зі статутним капіталом лише в €1. 

Це дозволяє реєструвати його без будь-яких фінансових вкладань, поступово збільшуючи статутний капітал та залучаючи інвесторів. При цьому мінімальна вартість акції становить всього 1 цент, а не €750, як при реєстрації АТ.

Процедура з передачі активів від однієї сторони учасників ПАТ до іншої не передбачає обкладання ПДВ. Цей критерій дозволяє заощадити значну частину бюджету, як для самої організації, так і для її акціонерів в індивідуальному порядку.

Відмінною особливістю, якою ще характеризується просте акціонерне товариство в Словаччині, є те, що його акціонери можуть самостійно встановлювати свої права та обов’язки, а також сферу впливу, незалежно від вартості власних акцій. 

Це дозволяє встановити для всіх акціонерів різні права відповідно до покладених на них обов’язків. ПАТ не вимагає в процедурі управління створення наглядової ради.

Просте акціонерне товариство, зареєстроване на території Словаччини, може бути переміщено в іншу країну. Але для розв’язання такого питання обов’язково потрібно скликати загальні збори акціонерів.

Директором простого акціонерного товариства не може виступати нерезидент, який не має дозволу на проживання.

Кому вигідно реєструвати ПАТ в Словаччині

Така процедура, як реєстрація ПАТ в Словаччині, вигідна підприємцям, які не мають великої кількості фінансових коштів для відкриття АТ або ТОВ. Також дана форма ведення господарської діяльності має переваги для бізнесменів, чия кількість недостатня для відкриття звичайного акціонерного товариства або товариства з обмеженою відповідальністю.

Вигідно відкривати ПАТ в Словаччині й тим, хто з особистих причин не бажає мати особисту інформацію в публічному реєстрі онлайн. Акціонери можуть здійснювати свою діяльність анонімно.

Ще особливістю реєстрації простого акціонерного товариства є можливість його учасників зупинити свою діяльність та вийти зі складу акціонерів навіть без їх згоди. Також до складу акціонерів можуть прийматися нові учасники за спрощеною процедурою.

Якщо вам потрібна детальніша інформація щодо ведення та реєстрації бізнесу в Словаччині, зв’яжіться з нами електронною поштою: info@offshore-pro.info

Які переваги надає реєстрація ПАТ в Словаччині?

 Переваги ПАТ полягають у наступному:
простий механізм управління, як і у товариства з обмеженою відповідальністю.
проста процедура входу й виходу акціонерів, простіша ніж зміна складу засновників ТОВ.
можливість встановити обмеження впливу акціонерів на управління компанією.

Який розмір статутного капіталу потрібен для ПАТ в Словаччині?

Однією з переваг відкриття ПАТ в Словаччині є мінімальний розмір капіталу. На практиці, відкрити ПАТ можливо зі статутним капіталом лише в €1. Згодом його можна поступово збільшувати, залучаючи інвесторів. Крім того, мінімальна вартість акції простого акціонерного товариства становить 1 цент. Це надає засновникам безліч можливостей щодо регулювання роботи бізнесу.

Реєстрація ПАТ в Словаччині: для кого це вигідно?

 Зареєструвати ПАТ в Словаччині буде перш за все вигідним для тих бізнесменів, які не можуть відкрити ТОВ або АТ через нестачу коштів. Також відкриття ПАТ зацікавить групи підприємців з 2-3 особами, яких буде явно недостатньо для відкриття товариства з обмеженою відповідальністю. Крім того, у випадку з ПАТ особиста інформація його учасників не потрапляє в публічні реєстри. Це дозволяє акціонерам вести справи анонімно. Крім того, реєстрація ПАТ здійснюється для:
збереження високого рівня конфіденційності
простої процедури залучення інвесторів
реалізації стартапу.

IntwealthUkraine

Recent Posts

Як зареєструвати компанію на Невісі – Nevis IBC, Nevis LLC

В статті представлена інструкція з реєстрації компанії на Невісі та відкриття банківського рахунку у банку…

3 роки ago

Як уникнути закриття іноземного банківського рахунку?

В цій статті прописані основні причини закриття рахунків в іноземних банках, а також представлені рекомендації…

3 роки ago

В якій країні простіше дистанційно відкрити рахунок громадянину України?

У статті представлено перелік офшорних та європейських юрисдикцій, в яких українцям найпростіше виконати відкриття особового…

3 роки ago

Робота з європейськими банками 2021: чи є перспективи для українських компаній?

У статті описані умови роботи європейських банків з нерезидентами, а також проблеми та перспективи співробітництва…

3 роки ago

Відкриття рахунку для бізнесу у сфері криптовалют, Forex та інших high-risk напрямків

З якими проблемами стикаються компанії в криптовалютній сфері, форекс та інших високоризикованих напрямків бізнесу при…

3 роки ago

Чи може громадянин України відкрити рахунок у закордонному банку?

Як українцю відкрити рахунок в європейському або офшорному банку, який тип іноземного банківського рахунку слід…

3 роки ago